24 октомври 2017 (вторник) от 18:00 до 21:00 ч.
Ако искате да опитате истинския вкус на храната от континента, от който е произлязъл животът на земята, заповядайте на курса Африканска кухня.
Ще опитаме ястия от ЮАР и Етиопия – популярни и невероятно вкусни дестинации с огромно кулинарно богатство. Разбира се, ще опитаме също така етиопско кафе и южноафриканско вино.
Лектор: шеф Ивелина Иванова

Инджера – прословутия хляб на Етиопия, приготвян с брашно от древната култура теф и използван като съд за хранене
Бербере – уникалния микс от подправки, който е в основата на етиопската кухня
Доро уот и тикил гомен – невероятно вкусни местни ястия от зеленчуци и птиче месо
Бобути – апетитно и ароматно ястие от агнешко и телешко месо
Жълт ориз с куркума, масло и стафиди
Сочни печени сладки рулца