Френски уроци с Мик Купър - ПЪРВА ЧАСТ

29 октомври 2017 (неделя) от 10:00 до 16:00 ч.

Френската кулинария и сладкарство винаги са били в основата на най-добрите кухни в света. Мик Купър е бил преподавател и директор в 5 от най-престижните училища по ресторантьорство и хотелиерство във Великобритания и е тук за да сподели с нас опита си в приготвянето на изискано френско меню по класически рецепти и технологии. В четири неделни курса ще бъдат приготвени следните менюта:

Френски уроци с Мик Купър ПЪРВА ЧАСТ

  • Crab bisque / Биск от краб
  • Trellis of Salmon and Sole with a warm butter sauce /  Мозайка от сьомга и писия в горещ маслен сос
  • Lamb cutlets Reform / Панирани агнешки котлети със сладко-кисел сос
  • Tarte au Citron / Лимонова тарта
  • PC&B 5 seed bread with Malt / Phoenix Cafe and Bakery Малцов хляб с 5 зърна

 

 

 

 


 

Френски уроци с Мик Купър ВТОРА ЧАСТ

  • Veloute Tompinambour  / Кремсупа от земна ябълка
  • Brioche Bun filled with seafood perfumed with with sauternes and orange /
    Пълнен бриош с морски дарове със сос от сотерн
  • Beef Bourguignon / Телешко по бургундски
  • Orange and Cointreau Souffle / Суфле с коантро и портокали
  • Brioche / Бриош

 


 

Френски уроци с Мик Купър ТРЕТА ЧАСТ

  • Salad Nicoise / Салата нисоаз
  • Fish Otéro – (white fish Cod or haddock in a baked potato with prawns, white wine and cheese sauce) / Пълнени печени картофи с филе от треска и морски дарове в сос от бяло вино, масло и сирене
  • Escalope of pork with calvados, apple and cream / Свинско филе с калвадос, ябълки и сметана
  • Chocolate Truffle Torte [Richard Hughes] / Шоколадова трюфелова торта
  • PC&B Brown Bread / Черен хляб от Phoenix Cafe and Bakery

 


 

Френски уроци с Мик Купър ЧЕТВЪРТА ЧАСТ

  • Mussels Marinier / Задушени миди с бяло вино, масло и билки
  • Fillet of fish Caprice / Панирано филе от писия с банан
  • Lambs liver with sultanas and brandy / Агнешки дробета със стафиди и коняк
  • Gateau Pithiviers  / Гато Питивиер – Торта от многолистно тесто с бадеми и крем англез
  • Pain aux Noix [Roux] / Орехов хляб на Мишел Ру

Лектор: шеф Мик Купър
MIK

Цена на курса: 170 лв.

Цена за ранно записване: 140 лв.

 

Регистрирай се и купи тук – Първа част!

Цената за ранно записване е валидна, ако се регистрирате и платите до две седмици преди началото на курса.

Запазване на места без предварително заплащане не се допуска!

Плащането се извършва чрез електронния магазин на Vintageclub.bg

Потвърждение за вашата регистрация ще получите след заплащане на курса.

Курсовете се провеждат
в модерно оборудваната кухня на Меню на адрес:

София
ул. “Лъчезар Станчев”  5,
Sopharma Business Towers,
Търговски център, ет.2

Търговският комплекс разполага с платен паркинг, а след 19 часа и в събота и неделя – паркирането е безплатно.

Всички курсове се провеждат при минимум 6 участника. Максималният брой участници в един курс е 10.

Ако сте възпрепятствани да посетите курса и ни уведомите до 14 дена преди началото му, заплатената сума ще бъде възстановена.

Ако се откажете 14 или по-малко дена преди началото на курса, заплатената сума няма да бъде възстановена.

Правото за посещение на курса може да бъде отстъпено на друг човек.

За повече информация:
02 951 66 34
02 951 66 37
088 494 07 48
menu@menumag.bg