Домашна бира

27 септември 2020 (неделя) от 10:00 до 16:00 ч.

(за наличности вижте тук)

Практически курс за варене на домашна бира и приготвяне на бургери

Човечеството произвежда бира от почти толкова отдавна, колкото и хляб – поне от 7000 години! През повечето от това време бирата се е произвеждала в домашни условия или от занаятчии и малки местни предприятия, също както хлябът. Процесът за направата на бира всъщност не е сложен. Той минава през няколко основни стъпки, които превръщат малцувания ечемик и добавения към него хмел в любимата ни ароматна течност с помощта на водата, маята и времето.

Този курс има за цел да предаде основите на пивоварния процес и прилагането му в домашни условия.

  • Какво ще научим:
  • Кратка история на бирата, видовете бира и тяхното производство
  • Малц: Какво представлява, техники за озахаряване на малца и филтриране
  • Варене на пивната мъст и добавяне на различните порции хмел (горчиви, ароматни)
  • Хмел: Значение, сортове, параметри и употреба
  • Техники за охлаждане на пивната мъст
  • Видове бирени дрожди, заквасване на пивната мъст, ферментация
  • Основни понятия за чистене и дезинфекция

Лектори:  Михаил Иринчев и шеф Ивелина Иванова
Ивелина Иванова

По време на курса ще сварим заедно един ирландски червен ейл (Irish Red Ale), минавайки всички етапи на един пивоварен ден. Успоредно ще може да опитате от вече сварена и отлежала бира от същия стил, предварително произведена по идентичен начин. Освен бирата, заедно с шеф Ивелина Иванова ще направим и ще опитаме неустоими предложения за мезе към нея:
  • хрупкав чипс от полента
  • ароматен пикантен картофен чипс
  • чипс от тиквички със сос айоли
  • телешки бургер с домашно картофено хлебче, печен балсамов лук, сос барбекю, пармезан и бекон

 

 

Цена на курса: 180 лв.

Цена за ранно записване: 150 лв.

 

Регистрирай се и купи тук!

Цената за ранно записване е валидна, ако се регистрирате и платите до две седмици преди началото на курса.

Запазване на места без предварително заплащане не се допуска!

Плащането се извършва чрез електронния магазин на Vintageclub.bg

Потвърждение за вашата регистрация ще получите след заплащане на курса.

Курсовете се провеждат
в модерно оборудваната кухня на Меню на адрес:

София
ул. „Лъчезар Станчев“  5,
Sopharma Business Towers,
Търговски център, ет.2

Търговският комплекс разполага с платен паркинг.

Всички курсове се провеждат при минимум 6 участника. Максималният брой участници в един курс е 12.

Ако сте възпрепятствани да посетите курса и ни уведомите до 14 дена преди началото му, заплатената сума ще бъде възстановена.

Ако се откажете 14 или по-малко дена преди началото на курса, заплатената сума няма да бъде възстановена.

Правото за посещение на курса може да бъде отстъпено на друг човек.

За повече информация:
02 951 66 34
02 951 66 37
088 494 07 48
menu@menumag.bg

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение