Ивелина Иванова

Ивелина Иванова
е създателят и основният преподавател на Кулинарно училище „Меню“. Професионалният й опит като шеф-готвач на сайта за модерно хранене menumag.bg, постоянният й стремеж към усъвършенстване и внимателното й отношение към курсистите гарантират, че всеки от тях ще извлече възможно най-много знания, умения и удоволствие от обучението си при нея.

Desi Tomova

Деси Томова
е кулинарен ентусиаст с дългогодишен опит в приготвянето на сладки и солени изкушения.В стремежа си към усъвършенстване и създаване на вкусни и красиви ястия тя посещава безброй кулинарни школи и курсове и се учи от най-добрите български и чуждестранни сладкари и готвачи. Работила е в най-известните сладкарници и ресторанти в София. С внимателен подход към хората и ингредиентите, тя с готовност споделя опита си с всички, които имат желание да се учат.

Desi Slavcheva

Деси Славчева

е личен готвач, консултант, създател на рецепти, кулинарен блогър и пътешественик. Създател е на бранда So Good by Desi Slavcheva. От години готви и разработва авторски рецепти, съчетали в себе си вкусове и аромати от цял свят, така постепенно превръща овкусяването на храната в изкуство.

Деси вярва, че подправките са душата на едно ястие, които притежават силата да трансформира, а използването им е магия! Магия, достъпна за всеки, пожелал да я усвои!

Деси се стреми да мотивира хората да обърнат повече внимание на пълноценното и балансирано хранене, да преминат отвъд зоната си на комфорт и да повярват, че всеки може да готви стига да пожелае. А щипката подправка е съставката, което прави това възможно!

Анна Петкова

Анна Петкова

Добрият зехтин extra virgin е любов и вълнение за Анна. Завладява я като културен феномен, оформил живота на Средиземноморието от древността и като ежедневен лечител в страните, където хората приготвят храната основно със зехтин. Голямата й страст е зехтинът като творец в чинията – за хармония и заобленост на вкусовете или за контраст и ярък характер на ястията.

През 2018 Анна Петкова се сертифицира като сомелиер по зехтин в престижната програма на International Culinary Center и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк, които са и организатори на най-значимия международен конкурс за зехтин NYOOIC. Участва редовно в дегустации и майсторски класове в Португалия, Гърция и Италия, за да обогатява знанията и органолептичната си памет.

От октомври 2018 е активна и създадената от нея образователна платформа www.mypureolive.com/bg посветена на културата на зехтин extra virgin.