Ивелина Иванова

Ивелина Иванова
е създателят и основният преподавател на Кулинарно училище „Меню“. Професионалният й опит като шеф-готвач на сайта за модерно хранене menumag.bg, постоянният й стремеж към усъвършенстване и внимателното й отношение към курсистите гарантират, че всеки от тях ще извлече възможно най-много знания, умения и удоволствие от обучението си при нея.

Toni Lamber

Тони Ламбер

Антоанета Ламбер открива финеса на френското сладкарство преди около десет години и за нея това се превръща в истинска страст. Любопитството й я води както към класическите сладкиши, така и към модерните интерпретации на съвременното поколение шефове-звезди. Посещавала е няколко готварски курса в Париж, а всяко пътуване до френската столица добавя по някое ново попълнение към колекцията й от сладкарски книги. Тони не спира да изпробва нови техники и рецепти и за радост на многото свои приятели, обича да споделя своето хоби с тях в уютната зелена градина на дома си.

Desi Tomova

Деси Томова
е кулинарен ентусиаст с дългогодишен опит в приготвянето на сладки и солени изкушения.В стремежа си към усъвършенстване и създаване на вкусни и красиви ястия тя посещава безброй кулинарни школи и курсове и се учи от най-добрите български и чуждестранни сладкари и готвачи. Работила е в най-известните сладкарници и ресторанти в София. С внимателен подход към хората и ингредиентите, тя с готовност споделя опита си с всички, които имат желание да се учат.

Desi Slavcheva

Деси Славчева

е личен готвач, консултант, създател на рецепти, кулинарен блогър и пътешественик. Създател е на бранда So Good by Desi Slavcheva. От години готви и разработва авторски рецепти, съчетали в себе си вкусове и аромати от цял свят, така постепенно превръща овкусяването на храната в изкуство.

Деси вярва, че подправките са душата на едно ястие, които притежават силата да трансформира, а използването им е магия! Магия, достъпна за всеки, пожелал да я усвои!

Деси се стреми да мотивира хората да обърнат повече внимание на пълноценното и балансирано хранене, да преминат отвъд зоната си на комфорт и да повярват, че всеки може да готви стига да пожелае. А щипката подправка е съставката, което прави това възможно!

Анна Петкова

Анна Петкова

Добрият зехтин extra virgin е любов и вълнение за Анна. Завладява я като културен феномен, оформил живота на Средиземноморието от древността и като ежедневен лечител в страните, където хората приготвят храната основно със зехтин. Голямата й страст е зехтинът като творец в чинията – за хармония и заобленост на вкусовете или за контраст и ярък характер на ястията.

През 2018 Анна Петкова се сертифицира като сомелиер по зехтин в престижната програма на International Culinary Center и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк, които са и организатори на най-значимия международен конкурс за зехтин NYOOIC. Участва редовно в дегустации и майсторски класове в Португалия, Гърция и Италия, за да обогатява знанията и органолептичната си памет.

От октомври 2018 е активна и създадената от нея образователна платформа www.mypureolive.com/bg посветена на културата на зехтин extra virgin.

Тони Комитова

Антония Комитова

използва и изучава света на етеричните масла повече от 5 години. Основните теми, с които се занимава са: семейно и детско здраве, женско здраве, емоционален баланс. Вярва, че всеки може да се сдобие със знанията да се грижи най-добре за своето здраве и за близките си. Има син на 4 години и в момента очаква второто си дете.

Альона Стойчева

Альона Стойчева

е майстор сладкар с богат опит в приготвянето на десерти-шедьоври.  Родом от гр. Могилев, Беларус, тя  не само добре познава многообразието и традициите на Белоруската, Руската и Украинската кулинария, но и умее да придава нов, модерен и впечатляващ вкус на класическте ястия.

Лилия Асенова

Лилия Асенова

е натурален готвач и е завършила  школа по Аюрведа хранене през 2003 година в Лондон. Тя е ментор и обучител по природосъобразно хранене с над 19 години практически опит в приготвянето на лечебно и здравословно хранително меню. Експерт по Аюрведа в списание SOhealth на аптеки SOpharmasy. Лектор в холистичен център Vita Rama, част от екипа на нет-платформа iUVeda.

Mihail Irinchev

Михаил Иринчев

Михаил Иринчев, заедно със съпругата си Петя, варят бира от около 5 години. Причината да се запалят е комбинация от любов към хубавата бира плюс случайна среща с Темелко Пампов (един от пионерите на домашната бира в България) в Южния парк преди години, когато си купуват първото издание на книгата „Домашна бира – това е лесно!“ от него. За времето в което се занимават с това хоби имат около 70+ варки зад гърба си. Ентусиазмът към хобито прераства в малък семеен бизнес преди около 2 години, когато отварят магазин за суровини и инструменти за бира в София (https://true.beer). Вярвайки че всяка бира има своя смисъл и място във вселената, пият и експериментират с варки в почти всички стилове.