Кулинарно училище МЕНЮ
Кулинарно училище МЕНЮ предлага избрани курсове за непрофесионалисти, които разкриват кулинарни тънкости и тайни, дават нови идеи за вкусна и красива храна и запознават със съвременните тенденции в готварското изкуство.
Кулинарно училище МЕНЮ дава знания и важна информация за:
- тайните на най-добрите съчетания на вкусове, аромати и текстури
- физическите свойства на продуктите и реакцията им при топлинна обработка
- различни техники и тънкости за приготвяне на най-вкусната храна от цял свят
- как и къде да изберем най-качествените продукти
Кулинарно училище МЕНЮ е за всички, които:
- имат специално отношение към храната
- търсят вдъхновение от световните кулинарни тенденции
- интересуват се от вкусно, здравословно и балансирано хранене
- отворени са към нови кулинарни идеи и практически съвети
- искат да експериментират и да стават все по-добри в готвенето
- търсят нови идеи да разнообразят домашното меню
- желаят да подарят на себе си или на някой близък вкусно преживяване да забравят за няколко часа всички свои грижи и да се потопят в ароматния и красив свят на кулинарното изкуство
В кулинарно училище МЕНЮ можете още да:
- Празнувате малки тържества с вдъхновяващо и изискано меню, изготвено специално за всеки отделен случай – рождени дни, балове, момински партита, baby shower, детски партита с готвене
- Направите подготовка за вашето супер домашно парти, с които да накарате всички да ви се възхищават
- Ползвате консултантски услуги за изготвяне на менюта, рецепти, идеи за кулинарни празници
На курсовете в кулинарно училище МЕНЮ осигуряваме:
- престилки и основни инструменти за всички участници
- копие от рецептите, които се приготвят
- чаша кафе или чай с малка тематична закуска в началото на всеки курс
- след приготвяне на менюто от съответния курс, храната се разпределя между всички участници и може да се консумира на място или да се опакова за вкъщи
- всички курсисти участват заедно в подготовката и приготвянето на храната
- на сладкарските курсове и тези за хляб се осигурява вкусен лек обяд
- чаша-две хубаво вино за настроение по време на курса
- приятна обстановка и индивидуално отношение към всеки курсист
В кулинарно училище МЕНЮ
Запознайте се с нашия екип.
Ивелина Иванова
е създателят и основният преподавател на Кулинарно училище „Меню“. Професионалният й опит като шеф-готвач на сайта за модерно хранене menumag.bg и сп. Меню, постоянният й стремеж към усъвършенстване и внимателното й гостоприемно отношение към курсистите гарантират, че всеки от тях ще извлече възможно най-много знания, умения, вдъхновение и удоволствие от обучението си при нея. Автор на 14 кулинарни книги, с енциклопедични познания в кулинарията, тя със страст и отдаденост ще ви потопи в невероятния свят на изкуството за приготвяне на вкусна, здравословна и красива храна във всичките й форми.
Тони Ламбер
Деси Томова
е майстор сладкар с дългогодишен опит в приготвянето на сладки и солени изкушения.В стремежа си към усъвършенстване и създаване на вкусни и красиви ястия тя посещава безброй кулинарни школи и курсове и се учи от най-добрите български и чуждестранни сладкари и готвачи. Работила е в най-известните сладкарници и ресторанти в София. С внимателен подход към хората и ингредиентите, тя с готовност споделя опита си с всички, които имат желание да се учат.
Aoy Wanichkam-Grigorov
Oi живее вече повече от 10 години в България, но е родена в Тайланд, провинция Након Рачасима, където семейството й има семеен ресторант за традиционна храна с две звезди "Мишлен" - https://kuakampankhaoyai.net
Обожава да готви и българска и тай кухня, както и да опитва и създава нови вкусове и аромати.
За нея тайландската кухня е уникална, със силен вълнуващ и различен вкус, който те кара всеки път да се влюбваш в баланса и хармонията от цветове и вкусове в чинията.
Михаил Иринчев
Михаил Иринчев, заедно със съпругата си Петя, варят бира от около 6 години. Причината да се запалят е комбинация от любов към хубавата бира плюс случайна среща с Темелко Пампов (един от пионерите на домашната бира в България) в Южния парк преди години, когато си купуват първото издание на книгата „Домашна бира – това е лесно!“ от него. За времето в което се занимават с това хоби имат около 110+ варки зад гърба си. Ентусиазмът към хобито прераства в малък семеен бизнес преди около 4 години, когато отварят магазин за суровини и инструменти за бира в София true.beer. Вярвайки че всяка бира има своя смисъл и място във вселената, пият и експериментират с варки в почти всички стилове.
Юлия Курджиева
Шеф-готвач, който повече от 10 години развива успешно кухнята в семейния си ресторант с над 150 места в гр. Пловдив. Вдъхновение за идеите си тя черпи от своите корени – израснала сред мистичните гористи брегове на езеро „Байкал“ и културната перла на Прибалтика – гр. Талин. Именно този колорит от далечния изток и север е в основата на нейните иновативни кулинарни идеи и изкушаващи рецепти, които с разнообразието и вкусовете си може да се опише като „Среща на различни култури“.
Шеф-готвач с постоянен стремеж към обогатяване и експериментиране с нови идеи, тя зарежда своите кулинарни произведения с изключително слънчевият си и енергичен характер.
Гергана Братоева
е любител и ценител на вкусната и истинска храна. Тя е икономист по образование, но кулинар по Душа. Нейната най-силна страст са суровите и безглутеновите десерти. За нея добрият десерт е не просто сладък, а вкусна хармония от всички ингредиенти в него. Тя е ценител на постната кухня, но приготвена различно и интересно.
Вече четири години Гергана има свое уютно място в София, където твори и споделя прекрасни сурови десерти с много майсторство и любов.
magazinche_za_zdrava_hrana
Микеле Беллотто
Микеле Беллотто е италиански шеф готвач от Тревизо, Италия. Започнал да готви още на шест години под ръководството на жените в семейството си, неговите дори най-изискани ястия, носят в себе си семейните тайни на изпитани италиански рецепти, създавани от няколко поколения.
Шеф Беллотто е изучавал тънкостите на кулинарния занаят в Dieffe Culinary Academy - Италия. С обич към България дипломната му работа е за българската кухня и развитие на кулинарния бизнес за чужденци в страната.
Работил е в известни софийски ресторанти като Da Massimo, Gloria Mar и Старата Госпожа. В момента Микеле работи само като личен готвач и за частни събития.
Шеф Беллотто говори прекрасно български език.
С него винаги ще ви очаква едно невероятно вкусно меню, пълно с вечни италиански класики.
Elie Abboud
Кулинарната биография на шеф Елиас започва, когато е едва на 15 години, като помага на майка си и леля си в кухнята. На 18 той започва работа в ресторантьорския бранш, като заема различни позиции, които му позволяват да усъвършенства уменията си в кухнята
През годините той натрупва богат опит и знания в кулинарното изкуство и създава прекрасни фюжън ястия, като смесва близкоизточни и азиатски вкусове по уникален начин.
Като участник в Masterchef България той печели по безспорен начин сърцата на публиката и журито.
Днес шеф Елиас продължава да вдъхновява другите с творческия си подход и любов към храната. QUALEATY CATERING BY ELIAS е неговото място, където смело изследва нови техники и начини за сливане на традиционната и модерната кухня.
Ngoc Anh
Ngoc Anh или Ани е родена в България, но корените й са от Виетнам, от където произхождат родителите й. Страстта й към готвенето прехвърля границите на културите и тя с радост експериментира и с българска, и с виетнамска кухня, споделяйки своята любов към кулинарията със семейството и всички около себе си.
Майка й е нейният важен кулинарен наставник, предавайки й семейни рецепти и я наставлява в кухнята още от детството. Поне веднъж годишно цялото семейство се отправя към Виетнам, за да се наслади на изключителния вкус на местните ястия - хармонично балансирани и съчетаващи леко и нежно всички вкусове - пикантно, сладко, кисело, горчиво и солено.
Ана Петкова
Автентичният вкус на храната и „природа, поднесена на чиния“ са огромно вълнение за Анна. През 2016 г. любопитството съвсем естествено я отвежда в света на занаятчийски направените вино и зехтин. Сертифицира се като сомелиер на зехтин в две международни програми*, със специална насоченост стилове и сортове зехтин и тяхното съчетаване с храна.
Посвещението на Анна е да предава знание за зехтина, Средиземноморската диета и Интуитивна храна. Такава е и насочеността на нейната образователната платформa www.mypureolive.com – за културата на висококачественото маслиново масло (extra virgin) и щастие с храната и себе си по средиземноморски. Черпи опит и вдъхновение от многобройните си срещи (над 25 в 5 страни), при фермери и производители в Средиземноморието.
Анна е автор e на книгата „Sun & Olive Oil – stories and recipes about fascinating flavors of the Mediterranean”, e-book, публикувана на английски език през октомври 2021 г.
Сертифицира се с WSET2 на академията за вино и напитки Wine & Spirits Education Trust в Лондон през 2016.
*International Culinary Center & Olive Oil Times Education Lab (2018, Ню Йорк) и Executive diploma in Olive Oil Sommelier в EVOO Academy ™& Berlin Global Olive Oil Awards (2024, Berlin)