Няколко думи за нас

Кулинарно училище МЕНЮ

Кулинарно училище МЕНЮ предлага избрани курсове за непрофесионалисти, които разкриват кулинарни тънкости и тайни, дават нови идеи за вкусна и красива храна и запознават със съвременните тенденции в готварското изкуство.

Още от самото си създаване Кулинарно училище МЕНЮ се превърна в място за кулинарно вдъхновение, в което шеф-готвачи и преподаватели разкриват пред участниците в курсовете тайните на готварското и сладкарското изкуство.

Следвайте ни

Тиймбилдинги и обучения
Знания

Кулинарно училище МЕНЮ дава знания и важна информация за:

 • тайните на най-добрите съчетания на вкусове, аромати и текстури
 • физическите свойства на продуктите и реакцията им при топлинна обработка
 • различни техники и тънкости за приготвяне на най-вкусната храна от цял свят
 • как и къде да изберем най-качествените продукти
За кого е

Кулинарно училище МЕНЮ е за всички, които:

 • имат специално отношение към храната
 • търсят вдъхновение от световните кулинарни тенденции
 • интересуват се от вкусно, здравословно и балансирано хранене
 • отворени са към нови кулинарни идеи и практически съвети
 • искат да експериментират и да стават все по-добри в готвенето
 • търсят нови идеи да разнообразят домашното меню
 • желаят да подарят на себе си или на някой близък вкусно преживяване да забравят за няколко часа всички свои грижи и да се потопят в ароматния и красив свят на кулинарното изкуство
Още

В кулинарно училище МЕНЮ можете още да:

 • Празнувате малки тържества с вдъхновяващо и изискано меню, изготвено специално за всеки отделен случай – рождени дни, балове, момински партита, baby shower, детски партита с готвене
 • Направите подготовка за вашето супер домашно парти, с които да накарате всички да ви се възхищават
 • Ползвате консултантски услуги за изготвяне на менюта, рецепти, идеи за кулинарни празници
Осигуряваме

На курсовете в кулинарно училище МЕНЮ осигуряваме:

 • престилки и основни инструменти за всички участници
 • копие от рецептите, които се приготвят
 • чаша кафе или чай с малка тематична закуска в началото на всеки курс
 • след приготвяне на менюто от съответния курс, храната се разпределя между всички участници и може да се консумира на място или да се опакова за вкъщи
 • всички курсисти участват заедно в подготовката и приготвянето на храната
 • на сладкарските курсове и тези за хляб се осигурява вкусен лек обяд
 • чаша-две хубаво вино за настроение по време на курса
 • приятна обстановка и индивидуално отношение към всеки курсист
Лектори

В кулинарно училище МЕНЮ

Запознайте се с нашия екип.

Ивелина Иванова

Ивелина Иванова

ОСНОВАТЕЛ / УПРАВИТЕЛ

е създателят и основният преподавател на Кулинарно училище „Меню“. Професионалният й опит като шеф-готвач на сайта за модерно хранене menumag.bg и сп. Меню, постоянният й стремеж към усъвършенстване и внимателното й гостоприемно отношение към курсистите гарантират, че всеки от тях ще извлече възможно най-много знания, умения, вдъхновение и удоволствие от обучението си при нея. Автор на 14 кулинарни книги, с енциклопедични познания в кулинарията, тя със страст и отдаденост ще ви потопи в невероятния свят на изкуството за приготвяне на вкусна, здравословна и красива храна във всичките й форми.

Тони Ламбер

Тони Ламбер

МАЙСТОР СЛАДКАР
Антоанета Ламбер открива финеса на френското сладкарство преди около десет години и за нея това се превръща в истинска страст. Любопитството й я води както към класическите сладкиши, така и към модерните интерпретации на съвременното поколение шефове-звезди. Посещавала е няколко готварски курса в Париж, а всяко пътуване до френската столица добавя по някое ново попълнение към колекцията й от сладкарски книги. Тони не спира да изпробва нови техники и рецепти и за радост на многото свои приятели, обича да споделя своето хоби с тях в уютната зелена градина на дома си.
Деси Томова

Деси Томова

МАЙСТОР СЛАДКАР

е майстор сладкар с дългогодишен опит в приготвянето на сладки и солени изкушения.В стремежа си към усъвършенстване и създаване на вкусни и красиви ястия тя посещава безброй кулинарни школи и курсове и се учи от най-добрите български и чуждестранни сладкари и готвачи. Работила е в най-известните сладкарници и ресторанти в София. С внимателен подход към хората и ингредиентите, тя с готовност споделя опита си с всички, които имат желание да се учат.

Aoy Wanichkam-Grigorov

ШЕФ-ГОТВАЧ

Oi живее вече повече от 10 години в България, но е родена в Тайланд, провинция Након Рачасима, където семейството й има семеен ресторант за традиционна храна с две звезди "Мишлен" - https://kuakampankhaoyai.net
Обожава да готви и българска и тай кухня, както и да опитва и създава нови вкусове и аромати.
За нея тайландската кухня е уникална, със силен вълнуващ и различен вкус, който те кара всеки път да се влюбваш в баланса и хармонията от цветове и вкусове в чинията.

Михаил Иринчев

Михаил Иринчев

БИРЕН ЕНТУСИАСТ

Михаил Иринчев, заедно със съпругата си Петя, варят бира от около 6 години. Причината да се запалят е комбинация от любов към хубавата бира плюс случайна среща с Темелко Пампов (един от пионерите на домашната бира в България) в Южния парк преди години, когато си купуват първото издание на книгата „Домашна бира – това е лесно!“ от него. За времето в което се занимават с това хоби имат около 110+ варки зад гърба си. Ентусиазмът към хобито прераства в малък семеен бизнес преди около 4 години, когато отварят магазин за суровини и инструменти за бира в София true.beer. Вярвайки че всяка бира има своя смисъл и място във вселената, пият и експериментират с варки в почти всички стилове.

Юлия Курджиева

ШЕФ-ГОТВАЧ

Шеф-готвач, който повече от 10 години развива успешно кухнята в семейния си ресторант с над 150 места в гр. Пловдив. Вдъхновение за идеите си тя черпи от своите корени – израснала сред мистичните гористи брегове на езеро „Байкал“ и културната перла на Прибалтика – гр. Талин. Именно този колорит от далечния изток и север е в основата на нейните иновативни кулинарни идеи и изкушаващи рецепти, които с разнообразието и вкусовете си може да се опише като „Среща на различни култури“. 
Шеф-готвач с постоянен стремеж към обогатяване и експериментиране с нови идеи, тя зарежда своите кулинарни произведения с изключително слънчевият си и енергичен характер.

Микеле Беллотто

ШЕФ-ГОТВАЧ

Микеле Беллотто е италиански шеф готвач от Тревизо, Италия. Започнал да готви още на шест години под ръководството на жените в семейството си, неговите дори най-изискани ястия, носят в себе си семейните тайни на изпитани италиански рецепти, създавани от няколко поколения. 
Шеф Беллотто е изучавал тънкостите на кулинарния занаят в Dieffe Culinary Academy - Италия. С обич към България дипломната му работа е за българската кухня и развитие на кулинарния бизнес за чужденци в страната. 
Работил е в известни софийски ресторанти като Da Massimo, Gloria Mar и Старата Госпожа. В момента Микеле работи само като личен готвач и за частни събития. 
Шеф Беллотто говори прекрасно български език. 
С него винаги ще ви очаква едно невероятно вкусно меню, пълно с вечни италиански класики.

Elie Abboud

ШЕФ-ГОТВАЧ

Кулинарната биография на шеф Елиас започва, когато е едва на 15 години, като помага на майка си и леля си в кухнята. На 18 той започва работа в ресторантьорския бранш, като заема различни позиции, които му позволяват да усъвършенства уменията си в кухнята

През годините той натрупва богат опит и знания в кулинарното изкуство и създава прекрасни фюжън ястия, като смесва близкоизточни и азиатски вкусове по уникален начин.

Като участник в Masterchef България той печели по безспорен начин сърцата на публиката и журито.

Днес шеф Елиас продължава да вдъхновява другите с творческия си подход и любов към храната. QUALEATY CATERING BY ELIAS е неговото място, където смело изследва нови техники и начини за сливане на традиционната и модерната кухня.

Ngoc Anh

шеф-готвач

Ngoc Anh или Ани е родена в България, но корените й са от Виетнам, от където произхождат родителите й. Страстта й към готвенето прехвърля границите на културите и тя с радост експериментира и с българска, и с виетнамска кухня, споделяйки своята любов към кулинарията със семейството и всички около себе си.

Майка й е нейният важен кулинарен наставник, предавайки й семейни рецепти и я наставлява в кухнята още от детството. Поне веднъж годишно цялото семейство се отправя към Виетнам, за да се наслади на изключителния вкус на местните ястия - хармонично балансирани и съчетаващи леко и нежно всички вкусове - пикантно, сладко, кисело, горчиво и солено.

Да готвим

В кулинарно училище МЕНЮ готвим със страст и отдаденост

ОСНОВАНО
0
КУРСИСТИ
0 +
ПАРТНЬОРИ
0 +
УНИКАЛНИ КУРСА
0 +