Кулинарно училище МЕНЮ
Кулинарно училище МЕНЮ предлага избрани курсове за непрофесионалисти, които разкриват кулинарни тънкости и тайни, дават нови идеи за вкусна и красива храна и запознават със съвременните тенденции в готварското изкуство.

Кулинарно училище МЕНЮ дава знания и важна информация за:
- тайните на най-добрите съчетания на вкусове, аромати и текстури
- физическите свойства на продуктите и реакцията им при топлинна обработка
- различни техники и тънкости за приготвяне на най-вкусната храна от цял свят
- как и къде да изберем най-качествените продукти
Кулинарно училище МЕНЮ е за всички, които:
- имат специално отношение към храната
- търсят вдъхновение от световните кулинарни тенденции
- интересуват се от вкусно, здравословно и балансирано хранене
- отворени са към нови кулинарни идеи и практически съвети
- искат да експериментират и да стават все по-добри в готвенето
- търсят нови идеи да разнообразят домашното меню
- желаят да подарят на себе си или на някой близък вкусно преживяване да забравят за няколко часа всички свои грижи и да се потопят в ароматния и красив свят на кулинарното изкуство
В кулинарно училище МЕНЮ можете още да:
- Празнувате малки тържества с вдъхновяващо и изискано меню, изготвено специално за всеки отделен случай – рождени дни, балове, момински партита, baby shower, детски партита с готвене
- Направите подготовка за вашето супер домашно парти, с които да накарате всички да ви се възхищават
- Ползвате консултантски услуги за изготвяне на менюта, рецепти, идеи за кулинарни празници
На курсовете в кулинарно училище МЕНЮ осигуряваме:
- престилки и основни инструменти за всички участници
- копие от рецептите, които се приготвят
- чаша кафе или чай с малка тематична закуска в началото на всеки курс
- след приготвяне на менюто от съответния курс, храната се разпределя между всички участници и може да се консумира на място или да се опакова за вкъщи
- всички курсисти участват заедно в подготовката и приготвянето на храната
- на сладкарските курсове и тези за хляб се осигурява вкусен лек обяд
- чаша-две хубаво вино за настроение по време на курса
- приятна обстановка и индивидуално отношение към всеки курсист

В кулинарно училище МЕНЮ
Запознайте се с нашият екип.

Ивелина Иванова
ОСНОВАТЕЛ / УПРАВИТЕЛе създателят и основният преподавател на Кулинарно училище „Меню“. Професионалният й опит като шеф-готвач на сайта за модерно хранене menumag.bg и сп. Меню, постоянният й стремеж към усъвършенстване и внимателното й гостоприемно отношение към курсистите гарантират, че всеки от тях ще извлече възможно най-много знания, умения, вдъхновение и удоволствие от обучението си при нея. Автор на 14 кулинарни книги, с енциклопедични познания в кулинарията, тя със страст и отдаденост ще ви потопи в невероятния свят на изкуството за приготвяне на вкусна, здравословна и красива храна във всичките й форми.

Тони Ламбер
МАЙСТОР СЛАДКАР
Деси Томова
МАЙСТОР СЛАДКАРе майстор сладкар с дългогодишен опит в приготвянето на сладки и солени изкушения.В стремежа си към усъвършенстване и създаване на вкусни и красиви ястия тя посещава безброй кулинарни школи и курсове и се учи от най-добрите български и чуждестранни сладкари и готвачи. Работила е в най-известните сладкарници и ресторанти в София. С внимателен подход към хората и ингредиентите, тя с готовност споделя опита си с всички, които имат желание да се учат.

Михаил Иринчев
БИРЕН ЕНТУСИАСТМихаил Иринчев, заедно със съпругата си Петя, варят бира от около 6 години. Причината да се запалят е комбинация от любов към хубавата бира плюс случайна среща с Темелко Пампов (един от пионерите на домашната бира в България) в Южния парк преди години, когато си купуват първото издание на книгата „Домашна бира – това е лесно!“ от него. За времето в което се занимават с това хоби имат около 110+ варки зад гърба си. Ентусиазмът към хобито прераства в малък семеен бизнес преди около 4 години, когато отварят магазин за суровини и инструменти за бира в София true.beer. Вярвайки че всяка бира има своя смисъл и място във вселената, пият и експериментират с варки в почти всички стилове.

Юлия Курджиева
ШЕФ-ГОТВАЧШеф-готвач, който повече от 10 години развива успешно кухнята в семейния си ресторант с над 150 места в гр. Пловдив. Вдъхновение за идеите си тя черпи от своите корени – израснала сред мистичните гористи брегове на езеро „Байкал“ и културната перла на Прибалтика – гр. Талин. Именно този колорит от далечния изток и север е в основата на нейните иновативни кулинарни идеи и изкушаващи рецепти, които с разнообразието и вкусовете си може да се опише като „Среща на различни култури“.
Шеф-готвач с постоянен стремеж към обогатяване и експериментиране с нови идеи, тя зарежда своите кулинарни произведения с изключително слънчевият си и енергичен характер.

Микеле Беллотто
ШЕФ-ГОТВАЧМикеле Беллотто е италиански шеф готвач от Тревизо, Италия. Започнал да готви още на шест години под ръководството на жените в семейството си, неговите дори най-изискани ястия, носят в себе си семейните тайни на изпитани италиански рецепти, създавани от няколко поколения.
Шеф Беллотто е изучавал тънкостите на кулинарния занаят в Dieffe Culinary Academy - Италия. С обич към България дипломната му работа е за българската кухня и развитие на кулинарния бизнес за чужденци в страната.
Работил е в известни софийски ресторанти като Da Massimo, Gloria Mar и Старата Госпожа. В момента Микеле работи само като личен готвач и за частни събития.
Шеф Беллотто говори прекрасно български език.
С него винаги ще ви очаква едно невероятно вкусно меню, пълно с вечни италиански класики.